Geen producten gevonden voor deze selectie.

Beemster van 't Mes


Alleen bij de echte kaasspecialist verkrijgbaar! De kazen van Beemster van 't Mes zijn extra groot, 1 kaas weegt maarliefst 16 kilo. En door dit formaat is het dat de kaas zijn rijke, volle en romige smaak heeft.

De geschiedenis van de Beemster Kaas

Het is sinds 1900 dat de boeren in de Beemsterpolder met elkaar samenwerken, de melk van verschillende boerderijen werd bij elkaar gebracht om daar 1 soort kaas van te maken. Rond 1930 begon dat serieuze vormen aan te nemen toen kaasmakerij 'De Tijd' gebouwd werd. Deze kaasmakerij staat midden in de Beemster, zo grofweg tussen Purmerend en Alkmaar. Het is hier waar Beemster van 't Mes gemaakt wordt.

Koeien grazen buiten 

Wat is er nou Hollandser dan de koe in de wei? De koeien die melk geven voor de Beemster kaas gaan stuk voor stuk veel naar buiten. De ondergrens ligt bij minimaal 120 dagen per jaar.

Ambacht & Techniek

In de moderne Kaasmakerij ‘de Tijd’ zie je de combinatie van ambachtelijke kaasbereiding en moderne techniek. De kaasmakerij is voorzien van de nieuwste technische snufjes, maar wat betreft vakmanschap zijn de kaasmakers van Beemster van ‘t Mes nog even eigenzinnig als vroeger. Er komt, ondanks alle techniek, nog steeds echt handwerk bij kijken! De kaasmeester roeren de wrongel namelijk nog steeds met een speciale hark...zou dit het geheim zijn van de ongekende smaak in de kaas?

Tijd geeft smaak

Na het maken van de kaas krijgen de kazen alle tijd om te rijpen op houten planken. Door het grote formaat van maar liefst 16 kilo per kaaswiel ontwikkelt het langzaam maar zeker heel veel smaak!

Duurzaamheid

De kaasmakers van Beemster van ‘t Mes hebben duurzaamheid hoog op de agenda staan; de kaasmakerij is zelfs de groenste van de wereld! Ze werken volgens het principe ‘Blije koeien, blije boeren en blije aarde’.

Blije koeien

de koeien die de melk geven voor de Beemster kaas gaan veel naar buiten. Zo grazen ze minimaal 120 dagen per jaar buiten van vers gras(en nog meer als het weer het toelaat!).

Blije Boeren

Zonder melk geen kaas! Dit begint natuurlijk bij de Beemster Boeren. Zo worden de boeren gestimuleerd om de beste kwaliteit melk te leveren en ontvangen ze een stabiele, eerlijke prijs voor de geleverde melk.

Blije aarde

De Beemster polder geeft alles wat nodig is voor het maken van Beemster van ‘t mes: vruchtbare grond, gras, koeien en melk. Het blijft ten alle tijden zoeken naar een balans tussen landbouw en natuur, op de lange en de korte termijn.

Welke soort?

Beemster van ‘t mes is verkrijgbaar in de leeftijden Jong t/m Extra Belegen. Voor de liefhebbers heeft Beemster van 't mes de langgerijpte klassiekers: de 1 jaar gerijpte Beemster van 't mes Oud, de 2 jaar gerijpte Beemster van 't mes Klassiek Natuurlijk vers van ‘t mes! Daarnaast hebben we ook een assortiment heerlijke 35+ kaas, en komijnekaas.