Brandt en Levie

Brandt & Levie is het eindproduct van drie vrienden die na een reis door Italië het geniale idee kregen een worstenmakerij te beginnen. Tijdens de reis leerden ze het vak van diverse Italiaanse grootmeesters in het land waar worstmaken nog een waar ambacht is. Bent u op zoek naar een betrouwbare webshop om Brandt & Levie online te bestellen? Bekijk dan eens ons complete assortiment Brandt & Levie worsten.

Bekijken als Rooster Lijst
per pagina
Desc

9 producten

Bekijken als Rooster Lijst
per pagina
Desc

9 producten

Terug in Nederland

Eenmaal terug in Nederland huurden de vrienden een slagerij in Baambrugge om hun droom om een worstenmakerij te beginnen, waar te maken. Hun missie is om met Brandt & Levie niet alleen de lekkerste worst van het land te maken, maar ook een verantwoorde worst; een biologische worst die zogezegd “goed voor iedereen in de keten is”. De worst wordt gemaakt van gezonde goed gehouden varkens die worden verwerkt compleet van kop tot staart.

Kwaliteit

Kwaliteit is één van de speerpunten van de makers. Dit wordt gewaarborgd door intensieve samenwerking met de juiste partners die dezelfde visie delen. Zo worst samengewerkt met een vast gezelschap varkensboeren die varkens op een diervriendelijke manier houden en voorzien worden van voeding zoveel mogelijk afkomstig uit de regio. 

Proces

Het proces van de mannen bestaat uit een aantal vaste stappen. Wanneer de varkens binnenkomen worden deze uitgebeend. Vervolgens worden de ‘technische delen’ bij langsgelopen en worden stukjes vlies en bot verwijderd waarna ze gereed gemaakt worden voor de zoutkamer. Hierna wordt het vlees gemalen, een belangrijk onderdeel van het worstmaken. Afhankelijk van de kruiden die per type worst worden gebruikt wordt de maling bepaald. Zelfs de kruidenmixen worden zelf gemaakt; met opzet laten de jongens de voorverpakte mixen liggen. Detail: sommige kruiden worden voor verwerken zelfs nog geroosterd! Hierna worden de worsten gefermenteerd en gedroogd zodat de juiste bacteriën hun eigen magie kunnen uitoefenen op de worst. Tot slot worden de worsten gepekeld en gerookt. De rook conserveert en geeft de typische smaak af.

Uitbreiding

Brandt & Levie is inmiddels erg populair. Dit heeft er onder andere toe geleid dat de vrienden de mogelijkheid hebben gekregen tot uitbreiding, mede dankzij Crowdfunding. Het merk is verhuisd naar de Amsterdamse houthavens waar onder andere een worstatelier staat. Hier worden workshops worstmaken gegeven en kan men eten. Ook is er een slagerijtje waar verschillende Brandt & Levie producten te koop zijn zoals de droge en verse worsten, maar ook voor droge en bereide vleeswaren zoals pancetta, leverworst, pulled pork en paté. Allemaal gemaakt van goed gehouden Nederlands varken.

Benieuwd naar de unieke smaakbeleving?

Wilt u weten waar Brandt en Levie te koop is? U kunt Brandt & Levie online bestellen bij de betrouwbare webshop van Wijn & Spijs. Bekijk ons assortiment en bestel ze online; gemakkelijk, veilig en snel. 

Bekijk voor de volledige beleving ook eens op hun site: www.brandtenlevie.nl