Lentesalade met smaakexplosie!

Frisse lentesalade met smaakexplosie!

De combinatie van de zoete peer, de frisse frambozen, de zilte parmamham en de pittige roquefort zorgen voor een ongekende smaakexplosie. 

Dit heb je nodig (4p):

• 100 gram macadamiamix
• 2 grote handperen
• 6-8 plakken parmaham
• 100 gram roquefort
• 2 sjalotjes
• 1 theelepel basterdsuiker
• 1 limoen
• eetlepel boter
• olijfolie (wij zijn fan van de olijfolie van Sicilië)
Potverdorie Frambozen Munt
• 150-200 gram van je favoriete groene slamix
• 2 theelepels honing
• handjevol verse frambozen 

Aan de slag:
• rooster de noten even kort in een hete, droge koekenpan, voeg op het laatste moment 1 theelepel honing toe en een klein scheutje olijfolie. Laat afkoelen.
• schil de peren, snij in kwarten, verwijder het klokhuis en snij vervolgens in dunnere plakken. Besprenkel met het sap van de limoen en zet appart. 
• verhit de boter in de koekenpan en bak de gesneden sjalotjes, maar laat ze niet te veel kleuren. Voeg vervolgens de suiker toe en verwarm nog even door. 
• Verdeel de sla over de borden, samen met de plakjes peer, de gebakken sjalotjes en de dungesneden parmaham. 
• Meng een flinke scheut olijfolie samen met een beetje honing en giet dit over de salade. 
• Verkruimel de roquefort en garneer hier je salade mee, samen met wat toefjes Potverdorie en de gebakken nootjes. Als finishing touch de verse frambozen en serveren maar! 

Laat de lente maar komen!

Tips:

- geen fan van blauwe kaas? vervang de roquefort dan door een gerijpte manchego