Mediterraan klimaat. De bodems van verschillende wijngaarden uit Torrenieri, Rennina en Sugarille
bestaan grotendeels uit kalksteen, zand en klei.
De druiven worden apart geoogst en vergist op RVS. Hierna wordt de wijn gedurende 24 maanden op houten vaten gelagerd, waarna het blenden plaats vindt. Vervolgens rijpt de wijn
nog 6 maanden op betonnen vaten. Met aansluitend 2 jaar flesrijping.
Een prachtige wijn voor de échte liefhebber. Een elegante Brunello met een rijpe structuur, zachte tannines, confiture, kruidige houttonen en een romige en lange afdronk.
Te serveren een goed stuk vlees of mooie vleesgerechten. Doet het ook fantastisch bij gerijpte harde kazen, bijvoorbeeld onze twee jaar gerijpte Beemster Klassiek of onze Gooische Pikant.
Sangiovese
Deze Brunello wordt gemaakt van druiven afkomstig van alle wijngaarden van Gaja in Montalcino. Het eerste oogstjaar van deze wijn was 2005.
Wil je meer van onze producten weten? Heb je specifieke vragen over allergenen in onze producten?
Vul en contactformulier in, bel naar onze winkel of stuur gewoon een mailtje naar info@wijnenspijsheerenveen.nl en wij hopen dat je we je vragen kunnen beantwoorden.
Een groot deel van onze producten zijn vrij van allergenen, maar wij moeten jullie wel laten weten dat wij werken in 1 bedrijfsruimte en daardoor niet kunnen garanderen dat er sporen van alle allergenen in onze producten voor kunnen komen.
Wil je hier meer informatie over 1 of meerdere van onze producten? Vul ons contactformulier in en we zoeken het zo snel mogelijk voor je uit!