In Cigales heerst een continentaal klimaat
met Atlantische invloeden. De bodem is zeer arm en bestaat uit
kalkachtig zand en leem met daarbovenop kiezelstenen. De meeste
wijnstokken zijn ouder dan 50 jaar.
Na een handmatige oogst worden de druiven ontsteeld en
vergist in roestvrijstalen vaten op een temperatuur van 29°C. De wijn
rijpt vervolgens 22 maanden in nieuwe Franse eikenhouten vaten. Na
het bottelen rust hij nog 15 maanden in de kelder.
Diepe kersenkleur met aroma’s van rood fruit,
aalbessen, veenbessen, zoethout en toast. Zeer Atlantisch van
karakter met een mooie mineraliteit. De afdronk is zeer lang met
hints van geroosterde hazelnoot.
Past goed bij wild, rood vlees en kalfsvlees.
Tempranillo
Finca Museum is één van de twee wijnhuizen die al meer
dan 10 jaar rode reserva wijnen maakt in Cigales.
Wil je meer van onze producten weten? Heb je specifieke vragen over allergenen in onze producten?
Vul en contactformulier in, bel naar onze winkel of stuur gewoon een mailtje naar info@wijnenspijsheerenveen.nl en wij hopen dat je we je vragen kunnen beantwoorden.
Een groot deel van onze producten zijn vrij van allergenen, maar wij moeten jullie wel laten weten dat wij werken in 1 bedrijfsruimte en daardoor niet kunnen garanderen dat er sporen van alle allergenen in onze producten voor kunnen komen.
Wil je hier meer informatie over 1 of meerdere van onze producten? Vul ons contactformulier in en we zoeken het zo snel mogelijk voor je uit!