KLIMAAT & TERROIR: Een klimaat met warme zomers en koude
winters. Het terroir kent voornamelijk elementen van kalk, kiezel en
klei.
VINIFICATIE: Na de oogst worden de trossen ontsteelt en gekneusd,
dit wordt gevolgd door een pelliculaire maceratie. Na de persing
volgt de vergisting op een lage temperatuur van 10ºC tot 12ºC.
DRUIVEN: castelão, cabernet sauvignon
ALCOHOL PERCENTAGE: 12,50%
GEUR & SMAAK: Aromatisch aroma van aardbei en framboos. Fris
en fruitige smaak van rood fruit met een verkwikkende afdronk
SERVEERSUGGESTIE: Heerlijk als aperitief of in combinatie met
salades, zeevruchten of Aziatische gerechten.
WEETJE: De druivensoort castelão is een kruising tussen cayetana
blanca en alfrocheiro en is in Portugal ook bekend als periquita en
joão de santarém. Het is een veelzijdige druif die zowel als cépagewijn als in blends wordt gebruikt.
Wil je meer van onze producten weten? Heb je specifieke vragen over allergenen in onze producten?
Vul en contactformulier in, bel naar onze winkel of stuur gewoon een mailtje naar info@wijnenspijsheerenveen.nl en wij hopen dat je we je vragen kunnen beantwoorden.
Een groot deel van onze producten zijn vrij van allergenen, maar wij moeten jullie wel laten weten dat wij werken in 1 bedrijfsruimte en daardoor niet kunnen garanderen dat er sporen van alle allergenen in onze producten voor kunnen komen.
Wil je hier meer informatie over 1 of meerdere van onze producten? Vul ons contactformulier in en we zoeken het zo snel mogelijk voor je uit!