De druivenstokken zijn minimaal 35 jaar oud en staan op 650 meter hoogte aangeplant in een stenige, zanderige bodem. De zomers zijn extreem warm, de winters koud. De druiven worden vergist in temperatuur gecontroleerde RVS-tanks. De vergisting wordt gestopt door toevoeging van pure wijnalcohol tot 15% en de restsuikers de wijn zoet maken. De wijn rijpt 6 maanden in Frans eikenhout.
Diep paarsrood met aroma's van gekonfijt zwart fruit, rozijnen en zwarte olijven. De smaak is zoet, maar fris met jammige pruimen, gedroogde vijg een evenwichtige afdronk.
Serveer op 10 à 12 graden Celsius bij bittere, pure chocolade (70% of meer), bijvoorbeeld onze pure chocolade dadels, of desserts met chocolade, en uiteraard bij pittige blauwe en belegen kazen. Probeer hem eens in combinatie met onze Bleu de Wolvega of onze boeren belegen Dora!
Monastrell
Wil je meer van onze producten weten? Heb je specifieke vragen over allergenen in onze producten?
Vul en contactformulier in, bel naar onze winkel of stuur gewoon een mailtje naar info@wijnenspijsheerenveen.nl en wij hopen dat je we je vragen kunnen beantwoorden.
Een groot deel van onze producten zijn vrij van allergenen, maar wij moeten jullie wel laten weten dat wij werken in 1 bedrijfsruimte en daardoor niet kunnen garanderen dat er sporen van alle allergenen in onze producten voor kunnen komen.
Wil je hier meer informatie over 1 of meerdere van onze producten? Vul ons contactformulier in en we zoeken het zo snel mogelijk voor je uit!