Brillat Savarin

€ 4,75
Op voorraad
SKU
3964

Brillat-Savarin is een trippel crème dessertkaas die in de jaren ’30 werd gemaakt door kaasmakerij Henri Androuët. Het is genoemd naar de 19e-eeuwse gastronoom en levensgenieter, Jean Anthelme Brillat-Savarin.

Het is een ambachtlijke kaas geproduceerd door drie zuivelbedrijven in de regio Ile de France.
Brillat-Savarin heeft een vetgehalte van minstens 75%, welke wordt bereikt door het toevoegen van rijke, weelderige room van volle melk.

De jonge kaasjes smaken naar verse kaas, maar meestal worden ze ongeveer vier tot vijf weken gerijpt om complexere smaken te ontwikkelen.

Een gerijpte Brillat-Savarin heeft een typische witte, bloemige korst met een zacht zuivel die romig-wit van kleur is. De textuur is dicht, vochtig en licht kalkachtig met een typische romigheid van een trippelcrème kaas. Smaken van boter, zout en room met een vleugje paddenstoel, noten en truffels.

Meer info!

Wil je meer van onze producten weten? Heb je specifieke vragen over allergenen in onze producten? 
Vul en contactformulier in, bel naar onze winkel of stuur gewoon een mailtje naar info@wijnenspijsheerenveen.nl en wij hopen dat je we je vragen kunnen beantwoorden. 

Een groot deel van onze producten zijn vrij van allergenen, maar wij moeten jullie wel laten weten dat wij werken in 1 bedrijfsruimte en daardoor niet kunnen garanderen dat er sporen van alle allergenen in onze producten voor kunnen komen. 
Wil je hier meer informatie over 1 of meerdere van onze producten? Vul ons contactformulier in en we zoeken het zo snel mogelijk voor je uit!