Tenuta Sant'Antonio Scaia Rossa uit Veneto, Italië
De zomers in Veneto zijn warm, de winters daarentegen relatief mild. De bodems bestaan uit een dunne kalklaag, keien, klei en zand. Leuk weetje; de naam “Scaia” is een verwijzing naar de bodem. De grond waar de druiven groeien bestaat hier namelijk uit witte, krijtachtige kalk en bevat veel snippers. Deze snippers worden in de regio scaia genoemd.
De druiven (corvina, corvinone, rondinella, cabernet sauvignon ) worden vergist in roestvrijstalen tanks. Na een tweede gisting van ongeveer 10 dagen op de gedroogde druivenschillen van de cabernet sauvignon, rijpt de wijn 1 jaar in eikenhouten vaten.
Een robijnrode wijn met aroma’s van bosbessen, gekonfijt rood fruit en specerijen als zwarte peper, zoethout, cacao en tabak. De smaak is vol, zacht en warm met een zachte structuur.
Serveer licht gekoeld op 14 à 16 °Celsius bij pasta of risotto met truffel, paddenstoelen en sauzen op basis van vlees, bij gegrild rood of varkensvlees en bij rijpe kazen.
Wil je meer van onze producten weten? Heb je specifieke vragen over allergenen in onze producten?
Vul en contactformulier in, bel naar onze winkel of stuur gewoon een mailtje naar info@wijnenspijsheerenveen.nl en wij hopen dat je we je vragen kunnen beantwoorden.
Een groot deel van onze producten zijn vrij van allergenen, maar wij moeten jullie wel laten weten dat wij werken in 1 bedrijfsruimte en daardoor niet kunnen garanderen dat er sporen van alle allergenen in onze producten voor kunnen komen.
Wil je hier meer informatie over 1 of meerdere van onze producten? Vul ons contactformulier in en we zoeken het zo snel mogelijk voor je uit!