Cheesy Lentegroente

CHEESY LENTE-GROENTE MET BEEMSTER VAN 'T MES

Dit gerecht is perfect als onderdeel van een brunch, maar ook als een snelle, maar gezonde hap!

Dit heb je nodig:

  • 1 el olijfolie Sicilië
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 300 gr lente-groente (paksoi, asperge, spinazie, lente-ui)
  • 50 ml slagroom
  • 150 gr Beemster van ’t mes Belegen, geraspt
  • Zout en peper
  • Knapperig brood om te serveren

Aan de slag:


Bak de ui tot deze glazig is en voeg dan de knoflook eraan toe. Bak even mee. Snijd alle groentes in de gewenste maat. Paksoi in reepjes, asperges in kleinere stukken en lente-ui in ringetjes. Verwarm de oven voor op 200˚C.

Bak de groente in de pan mee tot deze gaar zijn en/of geslonken. Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout en peper. Doe dit in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Zet in de voorverwarmde oven voor 10-15 minuten of tot de kaas gesmolten is en goudbruin. Serveer met knapperig brood.