Gevulde Puntpaprika's

GEVULDE PUNTPAPRIKA’S MET GORGONZOLA

Dit heb je nodig:

• 150 gr Gorgonzola
• 75 gr witte rijst
• 1 kleine ui, gesnipperd
• 1 knoflookteen
• 1 kleine courgette, gesneden in blokjes
• ½ tl gedroogde oregano
• ½ tl zout
• 120 ml tomaten passata
• 4 grote puntpaprika’s

DRESSING:
• 2 el mayonaise
• 2 el country ketchup
• Peper en zout

Aan de slag: 


Verwarm de oven voor op 180 graden en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui, knoflook en courgette in kleine stukjes. Giet de rijst af en zet dit apart. Verwarm vervolgens een koekenpan met olie en bak hierin de ui glazig. Voeg wanneer de ui glazig is, de knoflook en courgette toe en bak deze gaar. Breng dit op smaak met oregano en zout en roer de tomatensaus en rijst erdoorheen. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de pitjes en leg ze met de open kant naar boven in een ovenschaal. Vul de paprika’s met het rijstmengsel en top ze af met stukjes Gorgonzola. Dek de paprika’s af met folie en bak voor 20 minuten in de oven. Verwijder na 20 minuten het folie en bak nog eens voor 10 minuten of tot de paprika’s gaar zijn. Maak een heerlijke dressing van de mayonaise, country ketchup en peper en zout. Roer dit goed door elkaar en drizzle de dressing over de paprika’s heen. Eetsmakelijk!