Lasagne met een twist

Lasagne met een twist

Een klassieke lasagne, maar dan net even anders!

Dit heb je nodig (4p):

• 1 ui
• 2 tenen knoflook
• 9 lasagnebladen
olijfolie
• 1 stengel bleekselderij
• 1 kleine prei
• 1 winterpeen
• 1 rode paprika
• 500 gr Roma tomaten
• Takje tijm
• Takje rozemarijn
• 2 theelepels Paprika poeder gerookt van Natural Spices
• half groentebouillonblokje
The man with the pan roasted salt Italy
• Klein blikje tomatenpuree (70gr)
• 1 grote eetlepel crème fraiche
• 2 bollen mozzarella
• 300 gr rundergehakt
• 100 gr Mortadella
• 150 ml volle melk

Aan de slag:
• verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in.
• maak de groenten schoon. Pel en snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de tomaten, prei, bleekselderij, winterpeen en paprika in stukjes. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en hak ze fijn.
• verhit de olijfolie in een ruime hapjespan. Bak hierin het gehakt in 3-5 minuten op hoge temperatuur rul.
• voeg de ui, knoflook, prei, paprika, winterpeen, bleekselderij en kruiden toe en roerbak 5 minuten op hoge temperatuur. Verkruimel een half bouillon blokje over de groente en voeg de paprikapoeder toe.
• voeg de tomaten, de puree, de crème fraiche en de volle melk toe, breng al roerend aan de kook en laat de saus op lage temperatuur 5 minuten sudderen. Breng op smaak met de roasted salt Italy.
• verdeel ¼ deel van de saus over de bodem van de ovenschaal en leg er 3 lasagnebladen op. Leg 2 grote plakken Mortadella op de lasagnebladen. Herhaal dit twee keer en eindig met een laagje saus.
• leg de (in plakjes gesneden Mozarella) dakpansgewijs op de bovenste laag saus. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de lasagne in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

Tips:

- mocht je de Lasagne nog iets meer pit willen geven kun je in plaats van de Mozzarella de Tallegio als toplaag gebruiken.

- nog meer laten genieten van deze lasagne? Combineer 'm dan met een wijn, wij vinden de Rosso Terre Siciliane van Portantica een ware smaakbom!

Buon appetito!