Andijvie Stamppot met Boerentrots Kaas & Serranoham

Andijvie Stamppot met Boerentros Kaas & Serranoham 

Op het eerste gezicht een eenvoudige maaltijd, maar dan net even anders!

Dit heb je nodig: 

• 1 kilo stamppot aardappelen 

• 1 takje rozemarijn

• 3 el Sicilië Olijfolie

• 1 krop andijvie (al vinden wij de voorgesneden variant praktischer;))

'one pot show' van Natural Spices

• griekse olijven met knoflook en zontomaat

• 150 gram serranoham

• 100 gram boerentrots kaas (in kleine blokes gesneden)

• snufje zout


Aan de slag:

• schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken en kook ze samen met en snufje zout en het takje rozemarijn in zo'n 20 minuten gaar. Giet af, maar vang het kookvocht op.

• verwijder de rozemarijn en stamp de aardappelen fijn. (laat de pan terwijl je dit doet op een laag pitje staan, zo wordt de puree iets droger en blijft het lekker warm)

• voeg de olijfolie, de helft van de griekse olijven mix en de helft van de blokjes kaas door de puree, voeg indien nodig een beetje van het opgevangen kookvocht toe. 

• Schep de puree om met de andijvie en breng op smaak met de kruiden van 'The one pan show' van Natural Spices. 

• Doe de stamppot op de borden, of presenteer je gerecht in 1 mooie schaal en garneer met de plakjes serranoham en de overgebleven olijven en blokjes boerentrots.