Salade met Burrata, Coppa & Tomaten Basilicum Azijn

GROENE SALADE MET BURRATA, COPPA DI AKKRUM EN TOMATEN BASILICUM AZIJN

Een heerlijke Italiaanse maaltijdsalade gemaakt met burrata. Burrata is een Italiaanse delicatesse afkomstig uit de regio Puglia. Het is simpelweg een grote bol mozzarella gevuld met room en ricotta. Bij het opensnijden van de burrata loopt het room uit de kaas. Een feestje om op tafel te zetten! In de zomermaanden hebben wij de burrata op voorraad en maken hier dan ook graag salades mee!

Dit heb je nodig:

Aan de slag:

De basis voor onze burrata salade is gemengde sla, cherrytomaten, komkommer, en zongedroogde tomaatjes. Smaken die verder super goed combineren met burrata zijn gedroogde ham en voor de bite wat noten. Wij hebben deze smaken terug laten komen in de vorm van Coppa di Akkrum en geroosterde sojaboontjes. Tot slot maak je de salade af met onze heerlijke tomaten/basilicum azijn. Een heerlijke romige salade met veel verschillende smaken die elkaar goed aanvullen.

Deze pure tomaten/basilicum azijn is ontzettend breed inzetbaar, en kenmerkt zich door die frisse, lichtzoete smaak van tomaat. Heerlijk over iedere salade waar je normaal tomaat doorheen zou doen. Houd je niet zo van die scherpe, zurige azijnsmaak? Dan is dit dé vervanger voor bijvoorbeeld rode wijn azijn. Hij is milder van smaak, heeft een klein zoetje maar blijft mooi fris. Hierdoor staat hij enorm sterk als basis voor vinaigrette.