Cheesy Springrolls

CHEESY SPRINGROLLS MET BOER'NTROTS 

Dit heb je nodig:

  • 60 gr gedroogde rijstnoedels
  • 1 el zonnebloemolie + extra om te bestrijken
  • 300 gr roerbakgroente (met veel blad, niet teveel harde groentes)
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 tl knoflook
  • Peper en zout
  • 100 gr Boer’n Trots, geraspt
  • Verse peterselie
  • Springroll vellen (voor in de oven) – 8 stuks
  • 1 tl sesamzaadjes om te bestrooien
  • 1 ei, losgeklopt
  • Sweet chili saus om te dippen

Aan de slag: 

Verwarm de oven voor op 220˚C. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een wok met de olie en roerbak de groentes, knoflook en de gember. Roerbak voor ongeveer 3-4 minuten of tot ze bijna gaar zijn. Haal uit de wok en meng met de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de vulling over de springroll vellen, met wat van de noedels en rol ze op. Gebruik het ei om de naden mee dicht te plakken.

 

Leg op een bakplaat met de naad naar onderen en bestrijk met een klein beetje van het ei. Besprenkel met sesamzaadjes en bak in de oven voor ongeveer 15 minuten of tot goudbruin en gaar.

 

Eet smakelijk!